Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: All jämställdhet är inte bra

Jag har varit på idrott, både på dam- och herrsidan. Jag måste säga att dambandy och damhockey är de idrotter där damer står längst från herrarna.

När jag såg VIK:s damer spela så var det sämre standard än vissa ungdomslag som spelar i periodpauserna av herrmatcherna.

Damhockeyn har funnits sedan åtminstone 1980-talet, men när jag ser dammatch på tv eller live så verkar det som att standarden inte gått framåt på samma sätt som handboll, innebandy eller fotboll gjort på damsidan.

Dambandyn är skrattretande ojämn. Det går inte att ta dambandy seriöst när det knappt finns lag till två serier. Skrattretande att VSK, som kanske satsar mindre än en tiondel på sitt damlag jämfört med herrlaget, vinner med tvåsiffrigt. Dambandyn verkar inte ha utvecklats sedan 1990-talet.

Nej sponsorer, bara för att ni är jämställdhetsbeivrare och vill se duktiga ut betyder det inte att varje idrott ska ha damsektioner.

Damhandbollen är intressantare än herrarna och inte enbart för att damerna ligger i högsta serien utan för att herrmatcherna jag sett på sistone inte haft samma tempo.

Idrottsintresserad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare