Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla har rätt att njuta, djur som människa

Replik. I onsdagens VLT, den 12 augusti, finns det två insändare som tar upp de upplevda problemen på Lögarängen med badande Kanadagäss, "Bakterier och giftgröna vågor" och "Badande fåglar skitar ner".

Ena skribenten skriver att han har jagat bort gässen för att han själv ska kunna bada, den andra skribenten anser att badande fåglar ska skjutas så människan ska kunna bada.

Med denna logik borde man jaga bort människor som befinner sig på Lögarängen eftersom det är den art som skräpar och skitar ner mest. Allt för att djuren ska kunna bada i fred i en ren miljö. Att skjuta av människor är dock inte lagligt, så det är inte möjligt.

Eller så accepterar man att alla har rätt till att leva sina liv och njuta av vår miljö, djur som människa.

Ett ställe där det borde råda totalförbud för människor att bada och vistas är Hökåsengropen, eftersom gropen i Hökåsen är en av de  sista processerna innan vattnet kommer ut i våra kranar.

Johan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare