Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla måste samsas om utrymmet

Annons

Replik på insändaren "Vem är badhuset till för?", VLT den 5 oktober.

Ja, visst har vi ett nytt och kanske Sveriges vackraste badhus i Lögarängsbadet. Många är också de som vill besöka det vilket vi givetvis är glada över från Västerås stads sida.

För föreningarna som är aktiva på Lögarängen är badet kärnan i deras verksamheter som i dag utvecklar talanger med framgång både i stora som små sammanhang, en verksamhet som behöver bedrivas till stor del under de tider där de flesta kan vilket är vardagar 17–20.

Föreningslivet behöver samsas med simskolor och allmänhet, ett pussel som är svårt och att optimera för någon utan att utesluta andra är näst intill omöjligt.

För Västerås stad är föreningsverksamheten otroligt viktig och det är också prioriterat att ge stadens föreningar likvärdiga villkor.

Föreningslivet behöver samsas med simskolor och allmänhet, ett pussel som är svårt och att optimera för någon utan att utesluta andra är näst intill omöjligt. Ibland får man som motionär acceptera att simma på den lite kortare 23 meters banan eller att ibland dela bana med några om man väljer 25 eller 50 meter. Är man osäker på vilka dagar och tider som passar en själv bäst så gör man lättast i att kontakta Medley direkt för besked om bokningar.

I Sverige har drunkningstillbuden ökat under en rad år vilket givetvis är lika tragiskt som allarmerande. Här är simskolor ett otroligt viktigt sätt för att bromsa detta samt ett led mot Sveriges mål som är nollvision mot drunkningsdöd. Badet ska erbjuda simundervisning både mot skolornas obligatoriska som ligger i skolplanen samt för allmänheten och trycket är stort.

Allt detta har Medley, som driver badverksamheten på Lögarängen i ett avtal med Västerås stad, att pussla ihop med så många badande, simmande och relaxande besökare som det bara är möjligt. Det här tycker jag som ansvarig inom staden att de gör bra med vetskap om hur komplext det är med all planering och deras mål är i linje med stadens att ha 100 procent nöjda besökare. Synpunkter tas upp löpande med Medley som är väldigt lösningsfokuserade och tillmötesgående.

Så ha förståelse för det komplexa i att driva ett bad och alla som vill få ut det mesta av sitt besök. Sett till besökstalen är badet otroligt uppskattat och vi vill ha en sprudlande föreningsverksamhet, simkunniga barn och vuxna och att varje besök ska vara en positiv upplevelse.

Har du förslag som gör oss bättre, vänd dig då mer än gärna till oss. Ibland går önskemål mot varandra, då är det bredden i nyttan som avgör.

Stefan Tielinen

Strateg bad- och idrottsfrågor Kiff Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare