Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "Alla skall självklart få framföra sina åsikter och även vara anonym"

Svar på flera anonyma insändare i VLT den 29 juli som kommenterat min tidigare insändare om Öster Mälarstrand, VLT den 25 juli, "Öster Mälarstrand – en populär stadsdel".

Först ett tack att ni hörsammat min uppmaning om att engagera er, men glömde att träda fram och ta ansvar. Jag ska ändå försöka svara på en del av det som framförts.

- Till påståendet att jag inte svarat på frågan ”kan du lova” vid senaste valet. Jag stod inte på någon valsedel och var självklart därför inte aktuell att svara på den frågan.

- Byggnadsnämndens frågestund är 15 minuter och för att det skall fungera rent praktiskt och med hänsyn till frågeställarna är det som regel ordförande som svarar.

- Angående att lyssna på alla missnöjda är det inte lätt att tillfredsställa samtliga. Skulle vi politiker rätta oss efter alla protester och stoppa varje byggnation, då skulle det vara skäl för invånarna att fråga ”vad får vi för skattepengarna?”.

- Man kan förvånas över att de som är stolta och nöjda med sina bostäder inte vill att även andra skall få samma möjligheter. På landsbygden och även satellitorter finns ett stort intresse att växa främst för att ge underlag till bättre samhällsservice. En tyst majoritet som också behöver lyssnas på.

- Trots de nedlåtande omdömena om namngivna personer, byggnadsnämnd och arkitekter skulle jag inte använt mig av ett negativt ord angående skribenten om insändaren varit undertecknad med namn.

- Alla skall självklart få framföra sina åsikter i sakfrågor och även vara anonym men när det övergår till rena personangrepp då är det omoraliskt att gömma sig bakom en anonym signatur.

Så till ansvaret för en mängd nämnda frågor. Jag har inte varit involverad i alla frågor men några. Till exempel Navet som förvandlats från en rivningsfastighet till en väl fungerande kontorslokal nära stadens kommunikationscentrum. I ett längre perspektiv en mycket god investering.

Kokpunkten är en kulturbyggnad som fått en ny användning som ett känt besöksmål.

Yngve Wernersson (S)

ledamot i Byggnadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare