Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla vuxna ersätter inte badvakter

Stefan Tielinen, bitr. verksamhetschef Kiff Västerås Stad, skriver den 4 juli ("Badvakter är ingen bra lösning"), som svar på min tidigare insändare (1 juli) om hur det såg ut på Björnöbadet i midsommarhelgen, att badvakter är ingen bra lösning.

Han inledde sitt svar med: "Att arbeta som badvakt är ett enormt ansvar som kräver erfarenhet, utbildning och en stor personlig mognad.". Jag instämmer, men är det ett argument för att badvakter inte behövs? Som representant för kommunen menar Tielinen att detta enorma ansvar i stället skall läggas på närvarande vuxna.

När man ser hur upptagna många (inte alla) vuxna är med sina mobiler, undrar man hur dessa ska klara av ansvaret för tillsynen av alla barn i vattnet. De flesta har nog med egna barn och vaktar inte alla andra.    

Förmodligen finns det ingen svensk lag som kräver badvakter, därav kommunens ointresse. Lagarna kan vara annorlunda i många andra länder, eftersom badvakter, eller skyltar när dessa inte finns, är så mycket vanligare där.

Hur ofta har vi inte fått läsa "No life guard on duty" ?    

I dessa coronatider har vi fått lära oss att det är svenska myndigheter som vet bäst, så vad betyder en insändare i tidningen?

Sverre Haukeland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare