Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Allas ansvar att trafiken vid skolor är säker

Svar på insändaren “Barn är mjuka, bilar är hårda

Jag tror att många känner igen sig i bilden som “Barn är mjuka, bilar är hårda” beskriver gällande trafiksituationen kring Fridnässkolan vid åttatiden på morgonen. Så som skribenten beskriver det ser det tyvärr ut vid många skolor och förskolor och det är något vi som politiker självklart har med oss då vi diskuterar byggnationer av skolor, gator och vägar och vid Fridnäs har vi senast idag lyft frågan inför kommande ombyggnationer.

Vårt mål är att ha bra lösningar för trafiksituationen vid Fridnäs på plats så snart som möjligt, men till dess - och oavsett hur bra vi planerar och bygger - så är det viktigt att alla hjälps åt för att göra det så säkert som möjligt för våra barn vid hämtningar och lämningar.

Jag är själv förälder och även om mina barn numera är större och själva går till skolan, så vet jag att vi som föräldrar kan göra skillnad och hjälpas åt för att göra hämtningar och lämningar säkrare.

Skolans ledning informerar, påminner och uppmärksamma föräldrar, men deras främsta uppdrag är ett annat - nämligen kunskapsuppdraget.

Det som gör skillnad är när vi alla hjälps åt, påminner varandra, precis som insändaren gör och att vi var och en gör vårt bästa för att göra trafiksituationen runt alla våra skolor så säkra som möjligt vid hämtningar och lämningar.

Anna Lundberg, ordförande grundskolenämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare