Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Allt fler känner en allt större otrygghet

Jag är ingen anhängare av President Trump men i en sak ger jag honom fullständigt rätt, Sverige befinner sig sedan många år i en allt brantare utförsbacke vad gäller kriminalitet.

Sveriges politiker är helt i händerna på brottsligheten. Vårt land styrs av kycklingar som inte vågar fatta beslut som kraftigt skulle reducera våldshandlingar, det räcker inte med att anställa 10 000 nya poliser. Om det så kom till en halv miljon nya polistjänster skulle det ändå inte få ned kriminaliteten om inte nuvarande rättslagstiftning samtidigt revs upp och ersattes med en uppdaterad version där alla brottslingar under 30 år inte automatiskt får lägre straff samt att straffskalorna höjs kraftigt.

Fortfarande är det så att myndighetsåldern är 18 år och då måste var och en inse konsekvenserna av sitt handlande. Sverige uppfyller inte ens det mest fundamentala i en så kallad rättsstat, som det felaktigt påstås att Sverige är.

Allt fler invånare i Sverige känner en allt större otrygghet ute i samhället orsakad av rån, hot, mord, våldtäkter och annan misshandel med mera. Om vi överhuvudtaget har några ansvariga politiker måste de senast i går ställa krav på invånarna samt lägga bort låt gå-mentaliteten.

Det går inte som i Sverige att bara ha rättigheter och inga som helst skyldigheter, förutom att betala in till statsverket. Den skötsamma delen av befolkningen förtjänar politiker som vågar göra något mer än bara prata och som inte har undfallenhet och naivitet som mest framträdande varumärken.

Ove Dettmann

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare