Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Allt hänger ihop, märkligt nog

8-9 av 10 brott begås av killar och män. Det mest avgörande för om en pojke hamnar i kriminalitet är ojämlikhet och att växa upp i ett resurssvagt hem.

Vi fortsätter att bygga för ojämlikhet. De rika bor här och de fattiga bor där borta. Marknadshyror dessutom? Instegsjobb? Otrygga jobb?

Valfriheten är viktig för de rika. De vill inte ha sina barn i samma skola som de där andra ungarna. De vill välja en bättre skola än den intill. Bättre lärare. Bättre renommé. De vill välja barnomsorg, sjukvård och äldreomsorg. Så de kan välja bort det dåliga. Varför är inte alla lika bra i stället?

Rutavdrag för läxläsning och trädgårdsarbete. Rotavdrag för renoveringarna hemma, på landet och huset i Spanien. Ränteavdrag för lånen på alla fastigheter. Men fy fan för bidrag?

Sverige blir alltmer ojämlikt. Jag, höginkomsttagare kan välja och vraka. De i andra änden av repet har det tuffare.

Fler poliser och hårdare straff funkar ju alltid att ta till när samhället har sån slagsida att det snart sjunker? Eller så skyller man på invandring och kulturella skillnader?

Den största kulturella skillnaden är för övrigt den mellan egoisten och altruisten. När ska nån från borgerligheten börja prata om den andra änden av repet? Den där änden som ni låtsas inte existerar. Där allting börjar. Nej, inte för er såklart,

Ni hade en annan start på era liv. Men det borde inte hindra er från att förstå att saker och ting hänger ihop. Kanske rentav börja tänka prevention? Jämlikt samhälle? För läskig tanke?

Höginkomsttagarvänster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare