Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alternativ för flygplatsen

Det finns många som skulle ha användning för flygplatsområdet på Hässlö. För att de lägger ner den kommersiella verksamheten, betyder det inte att det inte finns andra som gärna vill utnyttja området.

Både flygutbildningen och flygmuseet kan (ska, enligt min mening) vara kvar. Det går säkert att ordna med flygledartjänst från Stockholm. Övningskörningsbanan behövs och jag vet att många motorklubbar skulle vilja använda flygbanan, i stället för att varje sommar slåss om utnyttjandet av Johannisbergs flygplats. Jodå, i flera år har motorklubbar velat använda banan (utöver Summer Meet), men då har i första hand fallskärmsklubben fått sina tider. Det har resulterat i att motorklubbar inte fått några tider alls. Vad det beror på vet jag inte, men det finns säkert ännu fler föreningar, klubbar och aktörer som skulle vilja utnyttja Hässlö.

Polishelikoptern kan fortsätta tanka där och militärflyget har möjlighet att använda landningsbanorna, som förr i tiden.

Bostäder behöver inte byggas där. Sätra är ju på gång.

Karin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare