Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: AME sköter arbetena

Svar på inlägget "Ineffektivitet i kommunens arbetssätt?", VLT den 22 juni.

En boende på Källhagsgatan reagerar i en insändare på parkarbeten som utförts. Skribenten beskriver att arbetet tagit flera dagar, att det varit flera personer på plats och ifrågasätter om det är ett bra sätt att använda skattepengar. På den frågan vill vi svara ja. I det här fallet har arbetena beställts från AME, arbetsmarknadsenheten inom Västerås stad. Här skapas meningsfull sysselsättning för människor som behöver det, och arbetena utförs till en låg kostnad för skattebetalarna.

I AME:s verksamhet är utgångspunkten att låta deltagarna utföra arbetsuppgifterna med det stöd som behövs. Därför kan det ibland vara flera som jobbar tillsammans, till exempel för upplärning, och arbetena kan också ibland ta lite längre tid.

Att arbetsmaskinernas ljud kan upplevas som störande är vi högst medvetna om, och vi jobbar kontinuerligt för att göra störningarna så små som möjligt, exempelvis testas maskiner med batteri i vissa uppdrag.

Linnea Viklund

gatu- och parkchef, Västerås stad

Ulrika Andersson

enhetschef, Utvecklingscentrum, Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare