Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Anders Teljebäck är näringslivsfientlig

Jag läste i tidningen ATL, en lantbrukstidning, att Västerås kommun, läs Anders Teljebäck (S), med alla medel tänker driva igenom en cykelbanedragning så att det nästan omöjliggör transporter till och från Lantmännens silo i Västerås hamn. I min stora enfald trodde jag att en hamn är en hamn och inte en cykelbana. Det här är alltså tacken för att Lantmännen tidigare sålde mark till kommunen. Om nu kommunen är så desperat för att komma åt mark att bygga nytt på i hamnområdet borde det nog påpekas att det finns ett reningsverk i närheten. Kul att bo nära den doften.

Är kommunalrådet införstått med vilka kostnader som kommunen kan få när man tvingar bort en verksamhet som har alla tillstånd för sin verksamhet? Börja med 700 miljoner i nybyggnad av en silo och sedan många miljoner i driftstörning. Räkna med 1 miljard. Har du de pengarna herr Teljebäck? Samma näringslivsfientliga tänkande lyser igenom när man vill stänga Västerås flygplats. Vad kommer att hända med all utbildning  och allt annat där som är beroende av en fungerande flygplats?  Vad händer om Arlanda råkar ut för något, är det inte bra med lite reserver?

Det är faktisk likadant hur kommunen behandlar affärsidkarna i centrum, omöjligt att parkera, plus skyhöga avgifter om man hittar en p-plats.

Sedan gnäller man på tomma butikslokaler och konkursdrabbade butiksägare. 

Det vore väldigt bra om Anders Teljebäck läste på varifrån han får sin frukostlimpa. Ursprunget är inte Coop eller Ica utan det behövs en bonde, en silo, en kvarn, en bagare först.

Det vore intressant att se hur länge herr Teljebäck skulle klara sig om han blev tvingad att avstå från det som gått via en silo.

Det lyser igenom en oförståendets arrogans i kommunledningens agerade mot näringslivet.

Eric Thorsell, Möklinta

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare