Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Använd sand i stället för stenflis!

Replik till Jesper Brandberg, VLT den 19 december, "Sopsaltning är flera gånger dyrare".

Efter två punkteringar på Västerås cykelbanor för några veckor sedan skrev jag en insändare i VLT den 21 november, "Snälla – ta bort det vassa gruset från cykelbanorna". Jag var besviken över att kommunen bekämpar halkan med vasst stenflis, en metod som jag vill att Västerås stad slutar använda. Repliken kom någon vecka senare och jag blev en aning förvånad över svaret från Jesper Brandberg. Han förvånade mig genom att hävda att Västerås stads nuvarande metod för halkbekämpning var effektiv.

Jag kan inte neka till att metodens effektivitet. Den gav mig punktering vid två tillfällen på olika dubbdäck.

Samma sak upprepade sig några dagar senare. Nu med helt nya dubbdäck och slang av bästa kvalité. Stenflis, vass som en skalpell skar igenom däcket och gjorde hå på slangen.

Måste halkbekämpningen vara så effektiv att vi inte kan cykla på stadens cykelbanor? Använd sand i stället för stenflis!

Brandbergs svar på min insändare i VLT missade poängen. Tyvärr är det sådana svar som skapar politikerförakt.

Vi kan nog, både du och jag, vara eniga om att vi inte ska ge populisterna onödiga gratispoäng.

Vintercyklist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare