Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Apropå flockimmunitet

Coronaviruset har sett till att hela mänskligheten har hamnat i ett moment 22-läge, som inte går att ta sig ur. Vad man än tar sig till är det inte bra. Flockimmunitet uppstår ju när ett större antal individer i omgivningen har blivit smittade och överlevt. Här har då många under tiden fått plikta med livet. Vi försöker ju att hålla oss ifrån varandra för att inte smittas och kommer aldrig att kunna åtnjuta flockimmuniteten som skulle ge oss skydd. Det här dilemmat gör ju att det finns hur många åsikter och experter som helst i ämnet. Hur göra. Man vet ju inte ens riktigt sant, blir man immun efter att ha överlevt en omgång? När smittar man?

Nej, jag tror att vi alla får sitta på glasberget till dess att man har fått fram ett fungerande vaccin att flockvaccinera oss mot coronaviruset. Det lär ta några år. Det är farligt att leva.

Dag Engvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare