Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är det värdigt att behöva dö ensam?

Att dö ensam med andningssvårigheter, ja faktiskt kvävas, på ett äldreboende trodde jag inte kunde inträffa, men det gör det.

Uppgiften att av cirka 2 800 coronasjuka har detta drabbat en tredjedel. När den nyheten kablades ut trodde jag att den skulle leda till ett ramaskri i pressen, men inte. Nu har cirka 5 800 dött i sjukdomen, så man får nog anta att fler dött på detta sätt.

Eftersom män i större utsträckning får sjukhusvård, med den andningslättnad som tillhandahålls där, kan man anta att den förfärliga dödssituationen till största del drabbar kvinnor.

Någon statsminister, som pekar med hela handen hur kampen mot viruset ska bedrivas, har vi inte.

Vi har kommit långt från Per Albins folkhem, där alla ska behandlas lika och personligen anser jag att Tegnell, med sin luddiga inriktning, har stor skuld till ojämlikheten när det gäller coronabehandlingen.

Någon statsminister, som pekar med hela handen hur kampen mot viruset ska bedrivas, har vi inte. Utan här är det en ämbetsman som inte måste ta ansvar för sina "råd".

Slutligen en fråga till Bengt-Åke Nilsson. Är man omyndigförklarad när man bor på ett äldreboende? Många har ju nekats att åka till sjukhuset, trots önskemål och stort behov. Det är väldigt viktigt för mig att få svar på denna fråga.

Ingegärd Stange

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare