Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är inte folk läskunniga?

På midsommardagens kväll tog vi en promenad på Djäkneberget. Där satt ett antal grupper, som höll avstånd till varandra precis som man skall göra. Det såg enbart trevligt ut.

En grupp satt runt den nya skylten med uppmaningen håll avstånd till varandra. Den är skriven på ett stort antal språk.

Jag funderade på hur många språk man skall skriva på för att människor skall förstå. Den enkla sanningen är nog att vi bryr oss inte om vad det står på skylten. Man satt på varandra i en stor klunga, kvinnor och barn om vartannat.

Jag tänker på vad vår vårdpersonal har fått utstå i många månader, dessutom med bristande skyddsutrustning. Flera har blivit sjuka och dött i corona, det är ett hån mot denna grupp.

Påtvingat arbeta med svårt sjuka och döende människor är ingen avundsvärd situation och dessutom inte kunna dricka och gå på toaletten under pågående arbetspass. Att i slutändan kanske inte få semester när man själv vill.

Som ni bär er åt så kommer denna pandemi att förlängas på obestämd tid. Jag tycker den här gruppen borde sätta sig ned och ta sig en funderare. Ni borde skämmas. (Av hänsyn till er publicerar jag inte bilden jag tog på er.)

Boende i grannskapet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare