Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arrogansen i maktens korridorer

Bland politiker, ledande myndighetspersoner och även tidningsredaktörer har det på senare år blivit allt mer vanligt att uttala sig i en mästrande arrogant ton.

Besserwissermentaliteten och deras tro på sin egen förträfflighet, överlägsna insikt och kunskap att de vet bättre än alla andra och därför inte ska behöva tåla kritik blir alltmer utbredd.

Chefredaktör Daniel Nordström är i detta sammanhang ett lysande exempel.

Närhelst VLT kritiseras av sina läsare rycker Daniel Nordström ut och i mästrande ton påpekar att VLT minsann har rätt och kritikerna fel. Att i stället försöka förstå kritikerna och i en ödmjuk ton bemöta kritiken ligger tydligen inte i Daniel Nordströms natur.

Undrar hur Daniel Nordström ska bemöta min kritik av VLT:s undermåliga kunskaper i svenska språket när man i rubriken på förstasidan i VLT den 31 juli skriver ”När coronan slog till lockas fler att spela golf”, en blandning mellan presens och imperfekt.

Den korrekta skrivningen torde vara antingen ”När coronan slår till lockas fler att spela golf” eller ”När coronan slog till lockades fler (blev fler lockade) att spela golf”.

Leif Kullberg

Svar direkt!

Jag håller med dig. Det var en slarvig och språkligt felaktig rubrik av oss. Dina båda förslag är däremot korrekta.

Tack för att du påpekade detta.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare, VLT

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare