Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arrogant attityd till covid-19

Det är märkligt att vi i Västmanland inte tar smittofaran på lika stort allvar som man gör i andra länder. När dessa rader skrivs ligger region Västmanland tillsammans med Uppsala högst i spridning av covid-19 i Sverige, betydligt högre än Stockholm och andra större städer.

Det är uteslutet att vi västmanlänningar skulle kunna komma in i till exempel Norge utan karantän. Värst är det bland unga vuxna.

VLT har flera gånger rapporterat om hur det gått till på studentfesterna vid MDH, men detta är är bara toppen av ett isberg; slarvet och oförståndet finns i hela samhället. Det måste bli en skärpning, men sådant tar tid.    

När jag nyligen besökte Ica Maxi på Erikslund i Västerås påpekade jag för två unga män att de inte höll det rekommenderade avståndet, utan gick för tät inpå mig och andra. Då skrattade de arrogant åt mig. Det skulle de inte ha gjort. Gamla gubbar kan nämligen explodera!    

Men vem bryr sig - unga människor lär vara odödliga.

Sverre Haukeland

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare