Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att cykla på Erikslund är näst intill en omöjlighet

Två insändare i VLT klagar på det svaga intresset för att göra bra cykelvägar. Efter att tre gånger cyklat över precis hela stan, när jag genomfört Vandrarringens Cykel-Trim, är jag beredd att hålla med. Allra värst är det på Erikslund.

Att cykla från Ica Kvantum tvärs över till cykelunderfarten av E18 vid Skälby är inte riskfritt. Alternativet är en stor omväg plus att man måste känna till exakt var cykelbanorna går.

Asfalten är på många håll i stan undermålig. Allra sämst är det i cykeltunnlarna. Man bör helst ha en MTB med dämpning.

Jag skulle rekommendera stadens beslutsfattare att köpa ett Cykeltrim och genomföra det. Då skulle man få lära sig hur cykelnätet ser ut och få lite kunskap om den stad vi bor i. Nu är kartan inte helt up to date då den är från 2016. Nu har beslutsfattarna förmodligen bara sett cykelvägarna i bästa fall på en karta och omgivningarna genom bilfönstret. Genom cykeltrimmet får man dessutom god kunskap om diverse kulturella och historiska föremål.

Uppmaningen kan gälla alla som har en cykel och vill ha lite motion på köpet. Paketet kostar 60 kronor på www.vandrringen.se/cykeltrim finns information om säljställen. Det delas också ut lottade priser för dem som har 20 rätta svar av 30 frågor. Man måste nämligen vara på rätt plats för att kunna svara på frågorna.

Bernt Åström

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare