Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att färdas på cykel är förenat med livsfara

Vi uppmanas att tänka på miljön och att använda kollektivtrafiken eller exempelvis cykel för att transportera oss i vår stad.

Vi som bor på Tidö-Lindö har svårt att bidra till ett miljövänligt val för att ta oss till skola och arbete. Kollektivtrafiken är bättre nu än tidigare. VL-bussen finns att tillgå på bra tider på morgonen men inte för att ta sig hem efter arbetet. Önskvärt vore att få två avgångar till på eftermiddagen, förslagsvis klockan 16 och 18.

Att färdas på cykel till city är förenat med livsfara då den utlovade cykelvägen lyser med sin frånvaro.

Det finns också ett behov för familjer med barn, som har sina idrottsaktiviteter i Barkarö, att kunna ta sig på cykel till och från fotbollsträningar. Vägen saknar vägren vilket betyder att man får slåss om utrymmet med bilisterna, som av någon anledning har tappat kontrollen helt över gaspedalen på sina fordon. Det är en konstant ström av bilar i betydligt högre hastighet än den tillåtna. Passagen genom Gångholmen är skyltad till 50 och om det är en förare av tio som håller den hastigheten får man vara nöjd. Kanske det vore på sin plats med farthinder hela vägen in till stan. Som tur är har det hittills inte hänt någon otäck olycka på vägen där både vuxna och barn försöker ta sig fram till fots eller med cykel i vinddraget av alla bilisters framfart.

Var är Västerås Cykelstaden? Inte här hos oss på landet i alla fall.

En som cyklar med livet som insats

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare