Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att föda på BB i coronatider

Jag och min man har gått igenom en graviditet tillsammans i nio månader. När det är dags för förlossning, för min del blev det kejsarsnitt, fick mannen inte vara med på förberedelserna inför operationen. När jag skulle ner till förlossningen för att göra kejsarsnittet fick jag ringa honom så fick han vara med inne på operationen.

Men när allt var klart fick vi fem minuter tillsammans innan han blev utskickad från förlossningen och jag och bebisen fick åka tillbaka till BB.

Jag fick veta att jag skulle få all hjälp av barnmorskorna eftersom jag var nyopererad. Men det fick jag inte. Jag fick göra allt själv, kändes som jag bara störde om jag ringde på klockan och ville ha hjälp. Jag grät hela tiden för jag kände mig så ensam och önskade att jag kunde få ha min friska man med mig och dela det som borde vara den lyckligaste stunden, men i stället är jag helt ensam med ett nyfött barn och har kraftig smärta och får ingen hjälp.

Det slutade inte där. När jag äntligen skulle lämna BB kom en sköterska in med en städvagn och sa att jag skulle städa rummet innan jag fick gå.

Gör man kejsarsnitt och partnern är frisk borde han få vara kvar på BB för ni har inte tid att se efter en nyopererad kvinna med barn. Det finns flera sjukhus i Sverige som har så och det har funkat jättebra. Snälla BB Västerås tänk om och förstör inte en sådan fin tid som man ska ha på BB med sitt nyfödda barn.

En ledsen nybliven mamma

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare