Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att följa rekommendationer är inte att förakta

Kommentar på inläggen ”Personalen är överkänsliga”, "Tack till alla pedagoger", VLT den 15 september.

Jag blir otroligt illa berörd och ledsen när jag läser Mattias Perssons insändare och tvärtom lättad och glad när jag läser insändaren från ”Förälder och medmänniska”.

Persson skriver i sin insändare att han ”känner många med barn som uttrycker sitt förakt och frustration över förskolepersonalen” på grund av att barn skickas hem ”vid minsta snor”.

Att hysa förakt för en grupp människor (ja, förskolepersonal är också människor) är ett starkt uttryck som jag bara inte kan låta passera utan att låta alla hårt arbetande pedagoger inom förskolan veta att detta inte är en generell uppfattning som representerar alla föräldrar.

En annan uppfattning är att ni förskolepedagoger är kompetenta, professionella och betydelsefulla och att ni precis som de flesta andra i samhället gör ert yttersta för att följa de rekommendationer som ges för att minska risken för smittspridning.

Inte gör vi yrkesrollerna inom förskolan mer attraktiva, vare sig för unga personer som funderar på att utbilda sig eller för redan befintliga förskolepedagoger, genom ett samtalsklimat färgat av förakt och gnäll över deras yrkesutövning.

Julia McNamara

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare