Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Avsätt pengar till att göra Västerås underhåll bättre

Kommentar på inlägget "Djungelpromenad utmed Svartån", VLT den 27 juni.

Också jag bedrövas av promenaden intill Svartån. Det är så ledsamt. Hur är det ens möjligt?

Men det finns mer. Stränderna till exempel. Med nöd och näppe iordningställda, känns det som. Gång- och cykelbanor är kantade med ogräs. Många parkbänkar är trasiga, skitiga och nedklottrade.

Jag tänker att Västerås saknar självförtroende. Som om stämpeln som en ful industristad är en tatuering som vi inte kan tvätta bort. Desperat försöker Västerås ibland i stället att bygga monument. "Titta vad vi har!" Det är att "sminka en gris".

Nya resecentrum till exempel. Vansinne från första början. 60 miljoner till förprospektering? Lägg 10 miljoner på Svartåpromenaden i stället. Gör det till en stor park. Varför inte avsätta pengar (prioritera) till att göra Västerås vackert? Mer grönt. Mer skönt. Bättre underhåll.

Dela in staden i små sektioner och gör tydligt vilken entreprenör som ansvarar för underhållet med exempelvis skyltar på lyktstolpar. Publicera "betyg" på utförarna på hemsidan.

Västerås skulle kunna vara en riktigt vacker sommarstad. Vi behöver lite mer stolthet och mindre skam.

Den där stämpeln går att tvätta bort. Pengarna finns men det måste prioriteras. Och lägg ner era fullständigt galna tankar på "taket". Det är så ofattbart idiotiskt från första början. Helt fruktansvärt.

Höj upp järnvägen på pelare och bind ihop stad och sjö. Även stationsområdet går att göra vackert ...

Vackert är viktigare än vi anar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare