Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bakterier och giftgröna vågor

Västeråsarna har Lögastrand, som ligger centralt i staden, med fin sand, vackra bryggor och utblick mot Västeråsfjärden.

Denna sommar har vi avråtts från bad under vid flera tillfällen på grund av bakterier i Mälaren. I fredags, den 7 augusti, såg jag inte någon varningsskylt, men kanske kom den upp senare. Det jag reagerade på var att små barn lekte i de giftgröna vågorna. Det var lätt att förstå att de inte kunde motstå att bada eftersom det var en så varm dag.

2020 är den sommar vi ska stanna hemma och då denna näraliggande badstrand skulle ha betytt mycket. Hopptornet kom aldrig fram, antagligen på grund av pandemin. Lögarängens utomhusbad skulle ha haft premiär, men nej. Gissningsvis kostade det att anställa personal.

Varför kan inte utflödet från dagvattenbrunnar, Svartån och andra tillflöden filtreras? Jag förstås att det är en kostnadsfråga det också, men om stranden bara ska upplåtas för kanadagäss verkar det som ett misstag att ha en badstrand centralt i Västerås.

Jag har motat bort cirka 130 kanadagäss i dag för att kunna simma. Vem som helst förstår att det inte är hygieniskt det heller, att ha alla dessa fåglar på stranden eller i vattnet vid stranden.

Jag förstår att sjöfåglarna tycker att stranden är deras efter veckorna när människorna avråtts från att bada. Frågan är, varför har vi denna strand, för vem är den tänkt?

Gunnel Arvidson Nilsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare