Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bandyn har inget existensberättigande längre

Annons

En gång i tiden var bandy en stor sport, sen insåg svenskarna att ishockey fanns och så kom den till Sverige och fyllde den nischen bandyn hade. Sen uppfanns innebandy utan skridskor för de som gillade att spela med boll och inte åka skridskor.

Bandyn har inget existensberättigande längre. Vi i Västerås kan riva bandyarenan och använda den som parkeringsplats, eller så kan vi använda den till att ansöka om en av tävlingarna i Melodifestivalen. Är det inte så att Västerås som ort skulle få in mer pengar av schlagerbesökare än att det är viktigt för VSK och Tillberga att spela slutspel/kval precis när det är Melodifestival.  

Det är dessutom bandyns fel att vi inte har bättre fotboll i Västerås. Utan bandyn skulle fotbollen och säkert även hockeyn få mer sponsorpengar.

Oj, Västerås bandydamer är visst världsbäst. Finns det totalt lika mycket lag i dambandy i Sverige som det finns i fotbollsallsvenskans högsta serie? Stor konst när det spelas bandy? Det måste det enbart vara bandyfanatiker, likt de 2–3 personer som spammat insändarsidorna de senaste veckorna, som anser.

Om det var svårt att se bandybollen utomhus så är det ännu svårare inomhus.

Antibandymänniska

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare