Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bandyns framtid måste ändras

Efter ha sett, som jag trodde skulle bli en riktig häftig bandymatch mellan VSK och Bollnäs måste jag reagera. I första halvlek fick jag snudd på nackspärr av att titta åt vänster hela tiden och det berodde inte på att VSK anföll utan att Bolllnäs spelade hemåt till varandra i en defensiv bandy som ingen publik kan glädjas över. Lite bättre blev det i andra halvlek.

Jag har inget emot slutresultatet efter att ha bott och sett Bollnäs i 17 år och glatt mig åt deras bandy på 1970- och 80-talet men det här var alldeles för ointressant om man bortser från de sista 5 minuterna.

Jag har nu under 2000-talet följt VSK-bandyn och upplevt att de senaste åren har man verkligen försökt prestera offensiv positiv bandy med bra resultat. Tyvärr har inte detta resulterat i den stora publiktillströmning de så väl är värda.

Vad göra? Jag tror att man skall minska antalet spelare och på så sätt få mer offensivt spel och samtidigt straffa de lag som i dag spelar en destruktiv ej publikvänlig bandy.

Leve bandyn, men i vilken skepnad?

Mats Källbäck

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare