Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barnens säkerhet är vår högsta prioritet

Svar till insändaren "Lekparken på Hemdal, VLT den 5 juni.

I-M Nordström undrar i ett inlägg hur Västerås stad tänker kring lekplatsunderhåll. Barnens säkerhet är vår högsta prioritet, och inga av våra anläggningar har så skarpa säkerhetskrav som just lekplatser.

I uppdraget till våra driftentreprenörer ingår säkerhetskontroll av alla lekplatser en gång i veckan under maj–oktober och varannan vecka övriga året. Vid kontrollen bedöms bristerna av entreprenören enligt en skala A-C, där A-fel är de allvarligaste bristerna, sådana som innebär risk för allvarlig skada alternativt stor risk för mindre skada. Dessa fel ska åtgärdas omedelbart.

Vi har en dialog med entreprenören om de fel som påvisades i artikeln i VLT om lekplatsen på Hemdal, för att ta reda på hur bedömningen har skett i just detta fall.

Om du upptäcker fel eller risker på en kommunal lekplats så är vi tacksamma för en felanmälan på 021-39 00 00, knappval 3, eller via appen ”Tryggare Västerås”. Allmänt kan vi i alla fall konstatera att många av våra lekplatser har ett stort underhållsbehov.

Teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar för skötseln av cirka 120 lekplatser, och många av dessa är i dåligt skick. Därför har tekniska nämnden avsatt en årlig investeringsbudget för lekplatsunderhåll, där vi rustar upp lekplatser i den takt som ekonomin tillåter. Just i år har vi sex miljoner kronor som räcker till upprustning av fem lekplatser runt om i Västerås.

Linnea Viklund

gatu- och parkchef

Yvonne Högberg

driftingenjör park

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare