Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ber om svar: Vem ska betala ny station?

I flera insändare har man frågat varför vi västeråsare ska betala för en ny järnvägsstation. Det är väl Trafikverket och Jernhusen som ska stå för det Såvitt vi kan se har ingen besvarat frågan. Vi ber därför någon ansvarig politiker om ett rakt och tydligt svar.

När det väl har gått prestige i en fråga, som det tycks ha gjort här, är det svårt att byta åsikt. Man vill ju inte tappa ansiktet. Här kan Trafikverket och Jernhusen komma in som en räddande ängel. Genom att nu kräva att de sätter i gång planeringen kan vi skattebetalare i Västerås spara många hundra miljoner.

Sverige står inför den största ekonomiska nedgången i modern tid. Inom några år kommer företagsnedläggningar och arbetslöshet att slå med full kraft även mot Västerås ekonomi. Då skulle vi vara mera stolta om  de sparade miljonerna användes för att stötta vård, skola, ungdomsidrott och omsorg, än till ett exklusivt stationstak. Vi är övertygade om att ett stort antal väljare i nästa val skulle dela vår uppfattning.

Peter Dettmann

Karl-Erik Eckemark

Curre Lundmark

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare