Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Betydelsen av ett träd

Annons

Vi vet alla hur viktiga träden är för oss, för luften, insekterna och fåglarna, för det vackra med dem, hur sorgligt det kan kännas då det en dag inte står där längre.

Jag har haft ett sådant underbart träd där jag bor. Ett körsbärsträd, precis utanför mitt vardagsrumsfönster. Känslan och förväntan varje vår, inför att det ska blomma, har skänkt massor med glädje och förundran, hur vackert det är. Jag antar alla känner något liknande som jag, folk åker ju av den anledningen till Stockholm för att se körsbärsträden stå i blom varje vår. När jag kom hem efter en vecka på landet var trädet nedhugget, kvar bara en ful stubbe efter ett vackert träd. Det kanske var sjukt? Vad vet jag?

Förmodligen var anledningen att det stod bredvid en parkering. Men hur är då planeringen runt gator och parkeringar? Träden kommer ju där de står att fälla löv, pollen, blomblad, klibbiga delar kanske? Det kan ju inte komma som en överraskning att de växer sig större och skräpar ned då och då?

Är det så att en bilist som får dessa fällda blad med mera har mandat att fälla det trädet? Alltså inte bokstavligen men via sin åsikt eller framförande av klagomål?

I mitt område, Violstigen på Gideonsberg, har man av tradition skövlat en del i området, huggit ned syréner som inte varit i vägen för någon? Klippt buskar snett och vint. Det känns inte som trädgårdsmästarna själva bor i området eller har så mycket känsla för vegetationen. Vad är planen? Kanske Bostjärnan kan svara på hur mycket träd ni ska avverka på Violstigen och skogen vid/bakom Bangatan?

Ledsen boende

https://pod.mittmedia.se/sites/mm/text-fakta-link.html

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare