Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bortprioriterad lärarkår – igen

Under alla år jag har jobbat som lärare har skolan och lärarna behandlats styvmoderligt. Spelar ingen roll vad skolpolitiker säger att de gör så blir det inte bättre. Snålt med pengar, man måste prioritera inköp och köpa in de billigaste (och sämsta) pennorna och annat kontorsmaterial.

När coronaepidemin började togs ett beslut att inte stänga skolorna och förskolorna, eftersom det sades att barn inte smittar. Och vi lärare som hela tiden bortprioriteras ska knoga på och utsättas för alla möjliga smittor, inte bara corona.

Vi får hela tiden direktiv från smittskyddsläkare som lever helt i det blå och inte har en aning om hur det ser ut i många skolor. Till exempel: eleverna får sitta två och två i klassrummen, ha rast tillsammans, sitta tätt i matsalen. Men eleverna får inte stå för nära i matkön, föräldrarna får inte komma till avslutningen och nu senast får inte skolorna ha alla ute samtidigt på avslutningsdagen.

Samtidigt som vi ska erbjuda en hel skoldag.

Det är så inkonsekvent så snart är det en hel lärarkår som går in i väggen. Sjukvårdspersonalen får applåder, matlådor med mera. Men vem applåderar oss lärare eller visar oss omtanke när vi måste jobba dubbelt och tredubbelt för sjuka kollegor?

Lärare är inte och har aldrig varit en samhällsviktig yrkeskår i samhällets ögon och kommer aldrig att bli det heller. Men smittan får vi gratis i alla fall.

Snart utbränd men inte avundsjuk lärare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare