Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bostäder inte att rekommendera

Jag undrar vad som skall hända med den nedlagda flygplatsen. Grönområde eller någonting annat? Bygga bostäder skulle jag inte rekommendera, kom i håg att flygplatsen har varit där i nästan 100 år. Har hört de gamla flygteknikerna prata om vad som hände på fältet före, under och efter kriget. Brända och störtade flygplan, bränsleläckage, oljeläckage, med mera. Släckningsskum och napalmbränning.

Har två snygga foton som togs på flygdagarna i mitten på 1960-talet. Då två A32A Lansen fällde var sin napalmbomb öster om flygfältet. Vi hade utbildning i hur man tillverkar och skyddar sig mot dessa.

Att sanera flygfältet måste kosta massor av pengar, om det överhuvudet går. Det är kanske billigare att behålla och utveckla det. Detta är ett inlägg av en före detta flygtekniker på F1. Var där på 1960 talet, har nog mera att berätta.

H.O.B

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare