Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Brand i Bjurhovda centrum

Annons

Det har brunnit på gymmet på Bjurhovda och stora delar är brandhärjade. Polisen tror att branden kanske startade med en moped parkerad utanför ingången. Jag har länge förundrats över att den här stora byggnaden mestadels har stått tom och ödslig med undantag för pizzeria och gym. Klotter började spridas för tio år sen och har eskalerat sista veckorna.

Redan för en vecka sedan så låg en utbränd moped utanför byggnaden. Flera bilar har brunnit på parkeringen. Vandaliseringen av Västerås kostar närmare femtio miljoner per år. Om man inför kvarterspoliser som vi hade på 1980 talet så skulle mycket av det här minska.

Vad hjälper det med 10 000 nya poliser som sitter i städernas centrum och utreder begångna brott när två patrullbilar snurrar runt i Västerås nattetid. Polisen måste omorganiseras och inte rycka ut när skadan redan är skedd. Prata med våra kvarterspoliser som har gått i pension och var så viktiga för trettio år sedan.

Fisktrappan är torrlagd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare