Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Brandberg: Dina påståenden stämmer – nästan

Kommentar på inlägget "Det är värre än någonsin", VLT den 15 januari.

Du skriver om mig (tror jag) men du kallar mig fel förnamn. Jag heter Jesper, inte Jens.

Du skriver att jag gick till val på att stoppa förtätning. Det stämmer, nästan. Jag gick till val på att stoppa förtätning på grönområden. Annan förtätning, som inte är på grönområden (till exempel förtätning på Ängsgärdet och vid stationsområdet), är jag mycket positiv till.

Du skriver att jag efter valet inte gjort någonting för att stoppa förtätning. Det är absolut inte sant. Redan i februari 2019 var jag med och stoppade tiotalet stora förtätningsprojekt, omfattande cirka 700 bostäder. Efter det har jag bidragit till att sjösätta en ny politik, där staden även byggs utåt.

När de 700 bostäderna stoppades fick jag kritik för att ha stoppat för många projekt. Nu, två år senare, skriver du och andra att jag inte stoppat någonting alls. Intressant utveckling.

Dina krav på landshövdingens avgång har jag ingen kommentar till.

När det gäller dina frågor om luftföroreningar vid Oxbacken så får du ställa dem till byggnadsnämnden eller miljö- och konsumentnämnden, som är de delar av kommunen som hanterar sådant.

Jesper Brandberg (L)

Kommunalråd och ordförande fastighetsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare