Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Brandberg: Mimer är ett lönsamt företag

Replik. Signaturen "Trött på de 'folkvalda' slöseriet" påstår i VLT den 10 juni att Mimer "tar av skattepengar för att uppföra sina byggnader". Det är inte sant. Mimer är ett lönsamt företag som under de senaste åren gjort hundratals miljoner i vinst. Huvuddelen av dessa vinster har återinvesterats i det egna byggandet.

Mimer har inte fått några kapitaltillskott från ägaren kommunen, utan tvärtom kunnat betala viss utdelning. Mimer har heller inte "utpressat" sina hyresgäster gällande hyreskontrakt i Navet. Hyresgästerna har fått en hyra som är väl i linje med, eller till och med lägre, än marknadshyra för nybyggda lokaler, och ingen har tvingats att skriva under något hyreskontrakt. Mimers egen avkastning för Navet är ytterst modest.

Insändarskribenten skriver om "Brandbergs lilla värld". Jag kan meddela att i den värld där jag lever – stor eller liten – så är tåg inte alls något transportmedel som snart kommer att försvinna, vilket insändarskribenten märkligt nog hävdar. Inte heller är det en kommunal uppgift att finansiera billigt semesterflyg för personer från andra delar av landet (70 procent av flygplatsens passagerare kommer från annan kommun än Västerås). Däremot håller jag med skribenten om att bidragen till Actionbadet är höga och i framtiden måste sänkas. Jag håller också med skribenten om att egenfinansieringsgraden i kollektivtrafiken måste öka, då den i Västerås är bland de lägsta i landet.

Just detta finns med i både Liberalernas och den styrande majoritetens politiska program för mandatperioden.

Jesper Brandberg (L)

Kommunalråd och ordförande Mimer 

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare