Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bristande sexualkunskap i dagens samhälle, är det ok?

Det är ganska uppenbart att undervisning i sexualkunskap är ett svårt ämne att införa på en vettig nivå. Jag tror vi fick en sådan lektion under hela min skolgång och då var det en vikarie som var oförberedd som lät oss i stället titta på en film som visade vägen en spermie tar för att befrukta ett ägg, att kondom kan motverka oönskad graviditet och skydda mot könssjukdomar men det är ungefär vad som erbjöds förutom tjejerna som fick lite råd av skolsyrran.

Vad gör de som inte har syskon de kan prata med om sådant, pratar med sina föräldrar? Om inte det går då, vänder de sig till att ta information från porr?

Själv är jag född 1985 så ur den aspekten är det länge sedan men det känns som att själva ämnet inte kommit mycket längre i vad skolorna faktiskt lär ut.

Vad gör de som inte har syskon de kan prata med om sådant, pratar med sina föräldrar? Om inte det går då, vänder de sig till att ta information från porr?

Jag säger bara, jickes, där kan det enbart gå fel, porrfilm är som vilken annan film som helst, skådespelare som får betalt för att göra sitt jobb framför kamera, det bara råkar vara så att deras val av roll är något mer avklädd och enbart avsedd för vuxen publik. En 15-årig tjej som är oskuld har inte möjligheten att kunna klara av den brutala behandlingen utan skador, i vissa fall får de men för livet.

Jag hade velat se extremt mycket bättre läroprogram med experter inom sådana ämnen. Det är många tonåringar som far illa för att de inte fått ta del av information som faktiskt skulle kunna skydda dem och hjälpa dem på många olika sätt.

Gör utbildningsvideos man kan se online för folk som inte vågar delta i lektionerna.

Natalie

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare