Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Buss? Nej tack – snart för dyrt och långsamt

I måndags kunde man i VLT läsa att Anna Thunell (MP) menar att skattebetalarna inte ska behöva få en smäll på grund av förlusterna av minskat antal kollektivtrafikresenärer under pandemin. Så får man i dag (tisdag) läsa att resenärerna i stället får ta en stor del av smällen, då taxorna höjs och förändras från och med den 1 mars.

Jag har svårt att förstå hur man kan tycka att detta motiverar resenärerna att återgå till att åka kollektivt när pandemin lättar? I synnerhet med den för många kraftiga höjningen.

För min egen del, med ungdomar som varje vardag samåker i bil till skolan på morgonen och buss hem på eftermiddagen, har 40-resorskortet varit ett lämpligt alternativ. Eftersom det alternativet nu skrotas tvingas jag antingen välja betydlig kostsammare alternativ, eller avstå kollektivtrafiken helt och hållet.

Jag tror inte jag är ensam att kanske inte känna det lika övertygande som tidigare att välja bussen före bilen. Med andra ord, ett mycket anmärkningsvärt beslut av kommunen då det snarare kommer göra att fler väljer bilen, med resultatet att det blir trängre och mer slitage på vägar och gator, och sämre för miljön.

Man menar att justeringarna behöver göras för att kunna satsa på kollektivtrafiken. Dessa satsningar tappar dock sin poäng eftersom de försämrade priserna och alternativen snarare kommer att få ännu färre att välja att åka kollektivt. För på vilket sätt är befintliga resenärer intresserade att betala mer för att en utbyggnad ska kunna genomföras till Geddeholm och Sätra?

En som tycker bussen borde vara gratis

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare