Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Byggnadsminne – jag förstår ingenting

De tokiga argumenten för flygplatsens bevarande tar aldrig slut. Man tappar hakan när man läser i VLT att man vill byggnadsminnesmärka flygplatsen. Strindbergs ”En dåres försvarstal” får en ny innebörd. Nog måste länsstyrelsen ha lite att göra om man tänker lägga tid på en sådan utredning.

Tänk, Västerås får en ny attraktion, Vallby Friluftsmuseum och Steam hotell kan slänga sig i väggen. Tänk så många som kommer att komma till Västerås för att se denna attraktion, den gamla markan, officersmässen, flygledartornet och start och landningsbanan. Föreställ er när man står och tittar på en asfaltbana där gräset sprängt sönder asfalten. Vilken upplevelse.

Man kan kanske också hitta några unika gamla tegelstenar på Stenkumlaskolan, så man inte kan riva den. Eller gångtunneln under järnvägsspåren, den måste väl vara unik. Den måste väl bevaras.

Nej bevare mig väl. Jag förstår ingenting. Jag citerar Ingemar Stenmark. ”Hä svårt och förklar för en som inte begrip”.

Ikaros

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare