Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Centrum är väldigt fint

Jag vill gärna förklara lite frågor och tankar från Irene Hagströms insändare onsdag 22 juli.

När det gäller lediga butikslokaler i Västerås city, så instämmer jag i att det är tråkigt att se tomma lokaler, men tyvärr ser det ut så just nu i många andra städer också.

Jag delar inte din uppfattning ”inget som gör att city ska kännas mysigt”, för min del så tycker jag det finns flertalet platser som är jättemysiga att vara på. Tekniska nämnden har även gjort extra satsningar för att skapa ett mer blomstrande city. Planteringarna på torget består bla av magnolior i stora urnor, anledningen till storleken på urnorna är att magnoliorna ska kunna växa sig större och finnas kvar från år till år. Alla större växter måste vi plantera i urnor/stora krukor pga att under Sigmatorget finns vår fantastiska citytunnel. Det går inte att plantera träd eller buskar i marken.

Jag håller dock med dig, Irene Hagström, om att vi ska ha ett grönskande och blommigt centrum i Västerås. Jag tycker även att vi borde ha mer bilfria gator i centrum, alltså fler mysiga gågator, som gör att centrumbesöket blir mer ännu mer lugnt, tryggt och trevligt.

Det avlånga planteringskärlet som du skriver om, tillhörde den uteservering som tidigare fanns där och skulle skötas om av ägaren. Då det inte är någon uteservering där längre, så kommer planteringskärlet att tas bort. När det gäller ogräset på hårdgjord yta under tex bänkar, så rensas  det två gånger/år enligt avtal. När det gäller träden i urnorna, så kommer ogräset att rensas inom kort.

Självklart måste staden hjälpa till att minska antalet cigarettfimpar på våra gator. Det finns planer på att ställa ut fler askkoppar på strategiska platser. Vi måste dock hitta lämpliga platser vid tex Sigmatorget, som gör att cigarettröken inte blir störande för de som har sina bostäder där.

Det är viktigt att hela tiden jobba med att förbättra och förfina vår växande stad. Det finns flera projekt för det och till hösten har vi en ny lekplats och hängyta framför Växhuset.   

Jag, och många med mig, tycker att vi har ett väldigt fint centrum, med bla sommarplanteringarna och våra fina gröna parker att kunna vistas i.

Solveig Nilsson (s)

v.ordf i Tekniska nämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare