Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Chefernas agerande kan bli vållande till andras död

Att börja förstå problemen inom äldrevården är skrämmande. Det finns vårdare vars arbete styrs av kärlek. Sedan finns det chefer som styrs av viljan att visa att de har ekonomin under kontroll. Dessa är livsfarliga eftersom de kan gå över lik för att briljera inför sina chefer. När man inte kan kosta på munskydd till vårdarna vid närkontakt, då har cheferna kommit helt fel. De ska ha jobb inom industrin, inte vara chefer i äldreomsorgen.

Att vara utelämnad till en organisation vars chefer inte bryr sig om ifall vårdtagarna dör på grund av brister i vårdarnas skydd är inte roligt. Det måste vara stora fel i rekryteringen av chefer till äldreboende och hemtjänst. Det tycks saknas ett kriterium när dessa chefer rekryteras, nämligen ordentlig vårdpraktik. Tycker man att det är för dyrt med munskydd som kan rädda liv då har det gått för långt. För dessa chefer tycks ett liv mer eller mindre försumbart. Dessa chefer har inte utbildat sig för att rädda liv utan att få så hög lön som möjligt för minsta möjliga ansträngning. Att detta synsätt kostar liv bryr de sig inte i.

Nej, nu måste Västerås stad tänka om när det rekryterar chefer inom vården. De måste lägga till ett kriterium, nämligen kärlek.

Det blir stora konflikter mellan vårdarna med kärlek och chefer som prioriterar ekonomi före att rädda liv. Nu i dessa coronatider kan chefernas agerande bli vållande till andras död. Äldrenämnden måste omedelbart gå ut med direktiv så att fler dödsfall på grund av chefers feltänk uteblir.

En som fått insyn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare