Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De äldre måste få värdiga sista år

Vi vill med varmt och tacksamt hjärta tacka för den goda omvårdnad vår fina mamma fick på Ankarets gruppboende, avdelning Snipan. Omvårdnad som innefattande värme, gemenskap, synliggörande av behov, gott bemötande, kärlek, respekt. Den fina vården vi fått ta del av och som vi som anhöriga vet och förstår inte finns på alla boenden i kommunen.

Vi vill att kommunen tar de klagomål som kommer in på allvar, även frånvaro av klagomål. Klagomålen handlar inte om att vi anhöriga inte har annat för oss än att klaga, oftast är vi heltidsarbetande. Klagomålen från de som arbetar handlar oftast inte heller om att de inte har annat för sig än att klaga eller att de skulle vara extra känsliga, utmattade, griniga. Oftast står klagomålen bakom något som inte fungerar, den viktiga omvårdnad och värdegrund som alla utförare måste skriva under på att de kan ge.

Den anhöriga/vårdtagaren är den finaste människan i livet som tagit hand om allt och nu inte klarar det längre. Kommunen måste se till att det blir värdiga sista år för den människan.

Den sorg och smärta det väcker i kroppen att se sin anhörig inte bli bemött respektfullt, att inte få omvårdnad tillgodosedd går inte att beskriva. Det river och sliter i kroppen (av erfarenhet från tidigare hemtjänst).

Med hopp om att den nya enhetschefen på Ankaret ser vikten av god omvårdnad och den kämpande personalen.

Åsa och Marie

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare