Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De fattiga får betala

Annons

Nu börjar det talas klarspråk också från dem som svarar för regerandet av Sverige. Enligt finansminister Magdalena Andersson är det dags att tolerera skattehöjningar för de mest välbeställda. Även socialdemokrater i hög ställning har inte tackat nej till sina skattesänkningar.

Borde inte ni gå före med gott exempel och inte fylka er ihop med dem som använder skattepengar för att fylla sina egna köttgrytor, på andras och fattiga skattepliktigas bekostnad?

Vi som tillhör den betalande klassen får betala med vårt sparande ända till dess vi stupar i den djupaste fattigdom. De välbeställda anser sig inte ha råd att betala för alla dem som inte kan försörja sig själva.

Trots att det är de välbeställdas utsugning av de mindre bemedlade som utgör kärnan i den fattigdom som försörjer dem som kan leva i välfärd och utan bekymmer.

Vart är Sverige på väg?

Sven-Olov Degerman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare