Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De som jobbar inom förskolan glöms bort

Jag läser att personalen inom äldrevården får ”belöning” i form av presentkort då det slitit och sliter fortfarande i coronatider. Jag har inget att säga om det, men vi inom förskolan glöms bort. Utan oss skulle inga av föräldrarna som har samhällsviktiga arbeten kunna åka till sitt jobb.

Jag åker själv till mitt jobb varje dag med en klump i magen. Jag står och tar emot barn och föräldrar, varje dag, utan skyddsutrustning. Jag har ingen aning vad dessa familjer varit under till exempel helgen och vad de kommer med för smitta på måndag morgon.

Jag kan inte annat än göra mitt jobb precis som jag alltid gjort, här finns inget som heter ”hålla distans till andra”. Vid matbordet både hostar och nyser barnen, över maten jag just ska äta.

Jag är så orolig att jag ska bli smittad och att jag ska ta med mig hem smittan till min familj. Varför kan inte vi få skyddsutrustning, vi som utsätts för smittorisk varje dag?

När vi sen ringer till föräldrar och meddelar att ”hen” inte är okej och måste hämtas. Ja, då börjar föräldrar räkna timmar, så att d kan komma tillbaka exakt på timmen efter två symptomfria dygn hemma. Vilket betyder att vi har barn som kommer indroppande under olika tider under dagen, helt galet.

Kan vi inte bara vara lite förstående mot varandra i dessa coronatider, och inte vara egoister. Jag vill att vi alla hjälps åt att minimera smittorisken som vi i förskolan utsätts för varje dag.

Tack för förståelsen.

En frustrerad pedagog

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare