Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Den som hoppar av studierna slösar bort mina pengar

Apropå Gustav Ericssons krönika i VLT 11 juli: "Deppa inte om du inte kommer in på utbildningen i dag – du får fler chanser i livet". Du som fått ett antagningsbesked i dagarna och fått en plats på gymnasium eller högskola/universitet. Hoppar du av dina studier efter en vecka eller en månad eller lägger av strax före din första tenta, då har du slösat bort en del av mina skattepengar, som jag har betalt för att ge dig en god utbildning och framtid. Tänk också på, att den linje du har valt utestänger andra sökande från ditt ämnesval.  

Gunnar Björklund

Skattebetalare

Svar direkt. Kära Gunnar, Är det inte fantastiskt att vi lever i ett land där vi tillsammans ger ungdomar, ja vuxna med för den delen, möjligheten att söka vilken utbildning de vill och att de får en andra och en tredje chans om de behöver det. I Sverige gödslas det rätt flitigt med skattemedel och det finns mycket i vårt land som inte borde vara skattefinansierat. Allas rätt att studera men hoppa av om det inte känns bra, det är något jag gladeligen betalar skatt för. För ibland kommer livet emellan. Och vi ska inte vara för snabba med att peka finger åt dem som väljer att avsluta sina studier i förtid och döma dem för det.

Gustav Ericsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare