Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är en utmanande situation

Svar till El med insändaren ”Vi som anlitar Västerås kommunala hemtjänst lever i livsfara”, VLT 21 april.

Verksamheterna inom Västerås stads vård- och omsorgsförvaltning arbetar aktivt för att minska smittspridningen av covid-19. Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regionens smittskyddsenhet och utbildar kontinuerligt personal i de rutiner som rekommenderas. Olika situationer kräver olika nivå av skyddsutrustning. Förutom handhygien används i skrivande stund alltid handskar och engångsplastförkläde eller skyddsrock vid personlig vård. Vid arbete inom en meter till kund används även visir. Detta kompletteras med munskydd vid misstänkt eller bekräftad smitta. Utöver detta kan ytterligare åtgärder vidtas i samråd med smittskyddsenhet och medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Vi arbetar för att minska antalet medarbetare som gör hembesök och vi har ett särskilt team som besöker kunder med symtom eller konstaterad smitta. Om en medarbetare själv känner minsta symtom ska den personen omedelbart gå hem för att minska smittspridningsrisken.

Det är en utmanande situation som vi arbetar i och Västerås stad är tacksam för all feedback. Om du har funderingar, synpunkter eller klagomål på utförda insatser så kan du alltid vända dig till berörd chef. Du kan även kontakta vår ombudsman eller stadens fristående äldrekommission. Synpunkter kan lämnas anonymt. Äldre som är oroliga och har frågor kan även ringa äldrelinjen på: 021–39 29 29.

Christine Wäneskog,

verksamhetschef vid vård- och omsorgsförvaltningen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare