Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är ju faktiskt våra skattepengar ni leker med

Annons

Läste måndagens VLT (7/10) och kom till reportaget angående hyrpersonal inom Västerås sjukhus. 120 miljoner har ni då lagt ut på hyrpersonal både sjuksköterskor och narkosläkare i stället för att lägga denna stora summa på oss personal som fortfarande är kvar på denna arbetsplats som läcker som ett såll.

Jag vet inte hur ni tänker ni som då bestämmer över oss, både politiker och övriga tjänstemän. Denna arbetsplats är då inte så attraktiv när ni inte är rädd om oss, vi som fortfarande jobbar kvar. Det är en rejäl käftsmäll.

80 000 kr/mån kostar en hyrsjuksköterska och en fast anställd cirka 35 000–40 000 kronor, tycker ni att detta är ok att totalt skita i oss? Och vad en hyrnarkosläkare tjänar vågar jag inte ens tänka på, kanske cirka 100 000 kr/vecka.

Det är ju ändå vi som får lära upp denna sjuksköterska som kommer till oss. Visst gör de sitt jobb men de tar inget extra ansvar, teamkänsla.

Jag som skriver har ”bara” gått i en lite byskola men så pass kan jag räkna ut att denna ekvation inte går ihop, man behöver inte vara ekonom för att fatta detta.

Nu är det dags att vara rädd om den personal ni har kvar. Jag har jobbat inom vården i 40 år och vet vad jag pratar om och har nu tappat räkningen på hur många fina otroligt kompetenta arbetsvilliga arbetskamrater jag har tappat på dom åren och framför allt på detta sjukhus.

Det är ju faktiskt våra skattepengar ni leker med. Allmänheten måste få reda på hur ni sköter om vårat sjukhus och om våra pengar.

Nu får det faktiskt vara nog med detta slöseri.

Undersköterska på Kirurg operation

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare