Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är Lantmännen som luktar illa i Västerås

Kommentarer på insändare om påstådd lukt från Mälarenergi innan jul.

Jag kände också den stanken tydligt i flera dagar. Men just denna stank är inget nytt, utan har funnits i flera år innan Mälarenergis lossning av avfall i hamnen.

Nu blev jag less på lukten och skrev till både Miljö- och hälsa och till den stinkande verksamheten och klagade. Och jag skrev inte till Mälarenergi utan till Lantmännens foderfabrik. Många känner säkert inte till den fabriken, som ligger dold bakom ekskogen väster om Mälarenergins pannor. Och vad jag vet så är utsläppet av luft från tillverkningen helt utan rening. Och de luktar. Mycket och ofta.

Jag fick ett kort och sakligt svar snabbt från Miljö- och hälsa. Tack för det. Där nämns bland annat att vid tillståndsprövningen ställde Miljödomstolen inte krav på rening av lukten på grund av få klagomål. Börja klaga nu västeråsare.

Så ni som besväras av dålig lukt i Västerås. Vänd lite på huvudet från Mälarenergi mot Lantmännen.

Själv tycker jag att det är oerhört ansvars- och respektlöst av Lantmännen att fortsätta förorena Västeråsluften, trots att myndigheterna inte ställt krav på rening. En verksamhet som tar ansvar för sin miljöpåverkan skulle ha fixat luktutsläppet frivilligt. För ni på Lantmännen lär ju vara medvetna om att ni luktar illa? Eller inte?

Väntar med spänning på respons från Lantmännen.

Kimmo Kurikka

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare