Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är politikerna som är de skyldiga

Hur kan det komma sig att politikerna i Västerås Stad har nedprioriterat vården om de äldre, så till den milda grad att det resulterar i att de äldre till och med dör på grund av politikernas syn och behandling av de äldre.

Västerås Stad har, trots protester från olika håll, genomfört en organisation inom äldrevården som innebär att äldre behandlas som en andra klassens medborgare. Skyddsutrustning saknas, outbildad personal, schema för de anställda som är omänskliga, där minuter räknas för varje besök som görs. Det finns ingen beredskap när det händer något, som nu med pandemin.

Det finns skattepengar som politikerna prioriterar för olika verksamheter och i Västerås Stad är det tydligt att man som äldre ses som en belastning.

Äldrevården får inte kosta pengar utan de äldre ska helt sonika finna sig i att bli andra klassens medborgare med risk för sitt eget liv.

Det finns skattepengar som politikerna prioriterar för olika verksamheter och i Västerås Stad är det tydligt att man som äldre ses som en belastning. Ni borde skämmas över ert agerande, ni är medskyldiga till det som händer de äldre i dag, de drabbas väldigt hårt och det är tacken för ett långt och slitsamt liv.

Många äldre har dött på grund av ert oansvariga agerande.

Det borde väl vara en självklarhet att ta hand om de äldre på ett fint och mänskligt sätt. Ni prioriterar allt annat än äldrevården och det vore inte mer än rätt att ni avgår och ersätts med politiker som värnar om alla medborgare, även de äldre. Ni har genom ert agerande visat en total brist på medmänsklighet för de äldre.

cl

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare