Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är skillnad på forskning och forskning

Replik till Emelie Hemlin "Ointressant vad du personligen tycker om Greta", VLT den 10 januari.

Helt korrekt, vad Lilian Thomasson (VLT den 7 januari, "Skrämselpropaganda och hot funkar inte på mig!") tycker om Greta Thunberg är inte relevant men vi får tycka som vi vill. Vad som är intressant är det faktum att Gretas så kallade kamp, där hon bokstavligen anklagade förra generationen för att ha tagit hennes barndom ifrån henne, det är ett ganska hårt angrepp. Sen kan man leta relevansen i vad hon menar med att de har tagit ifrån hennes barndom, det kanske Greta borde lägga på sina föräldrar i stället som driver henne att åka runt i världen, för nog är det någon annan än Gretas första egna strejk som ligger bakom driften.

Men du citerar något själv här som du borde reflektera över i ditt inlägg. Klimatkris talar du om, trots forskning som visar på helt annat än klimatkris om man nu skall vara ärlig och lyssna på alla forskare inklusive de som talar emot dessa påhejare som hävdar så starkt att vi har en klimatkatastrof på ingående.

Så när du säger att Greta säger att man skall lyssna på forskarna, ska man då bara lyssna på forskarna som skriker klimatkatastrof eller ska man också lyssna på forskarna som mannar till lugn och faktiskt lägger fram både fakta och bevis på att klimatet inte alls är en katastrof, utan att vårat klimat går i naturliga cyklar och att co2 inte alls är den värsta boven som vi har?

Eller skall man stämpla dessa som klimatförnekare på en gång?

Som sagt, det är skillnad på forskning och forskning, där du ber forskarna ta fram något som du vill ha, till skillnad hur det är.

Klimatkatastrof absolut, fast ändå inte!

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare