Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är värre än någonsin

Det är känt att nedanför Oxbacken är det mest förorenade stället i hela stan, det ligger som i en gryta. Tidigare mättes föroreningarna men inte nu utan i stället har de en automatisk mätstation utanför ABB, vid tågstationen.

Klickar du på kartan som Länsstyrelsen har över förorenade områden så finns inte Oxbacken med. Rent tjänstefel. Vem är högsta chef för Länsstyrelsen? Jo Landshövdingen. Att inte Länsstyrelsen agerar mot kommunens byggande är som sagt ett rent tjänstefel. Hon bör avgå.

Att mark och miljödomstolen inte tog upp detta byggande på just den här platsen är helt obegripligt. Detta kan inte ha kommit till deras kännedom.

Sydeuropa, som av tradition bygger tätt, har nu börjat bygga terrasser på hus och klätterväxter på väggarna för att få bättre luft.

Folkvalda som utsätter sina invånare för att bli allvarligt sjuka och därmed kunna få dödliga sjukdomar bör kunna avsättas av väljarna. I en demokrati.

Politiker i Västerås pratar om hållbart, miljön och så vidare. Det är ju uppenbart att de ljuger. Jens Brandberg (L), som gick till val på att stoppa förtätningen, vad gör han? Ingenting.

Sydeuropa, som av tradition bygger tätt, har nu börjat bygga terrasser på hus och klätterväxter på väggarna för att få bättre luft. Vi, som av tradition inte har byggt tätt på grund av att det inte har varit bra för människans eller naturens välmående, förtätar nu värre än någonsin helt utan konsekvensanalys.

Erk

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare