Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det blir ofta lite fel

Replik på inlägget "Svårt jämföra olika badhus", VLT den 29 maj.

Stefan Tielinen svarar om nytt badhus att det ersätter två badhus med inriktning simning. Han hänvisar till Kokpunkten och närmast hyllar det. "en unik anläggning som täcker hela leksegmentet mer än väl". Har du själv besökt det?

Vi var där en gång. Det lär dröja många år tills nästa besök. Det passar tonårsbarn bättre, "hela leksegmentet". Har du koll på vad ni har betalat för? Jag gissar att det ligger något lurt bakom beslutet att inte bygga in mer lek på nya Lögarängen. Än mer nu. 15 miljoner per år i 25 år för att möjliggöra för vanliga barnfamiljer att ha råd att gå på ett actionbad? Då får man nog även som idrottsstrateg försöka gå i försvar. Skattepengar i miljoner.

En lördag, när vi hinner få in bad, kostar endast entrén till Kokpunkten oss 570 kronor i år. Nästa år när minstingen fyllt 4 år kommer det att kosta oss 720 kronor. Är det vettigt tycker du? Trots era miljoner i subventioner.

PEAB hälsar och tackar förresten.

Borde inte kommunen tänka att alla barn ska ges likvärdiga förutsättningar att bekanta sig med vatten? Hur lär sig barn att hantera vatten och bad? Var det tvunget att ett helt nytt badhus skulle ersättas med ett precis likvärdigt? Såg ni inte vinsten i att kanske utveckla badhuset till mer modern standard med vattenlek inkluderat? Vi kommer att fortsätta åka till Munktellbadet, trots att vår stad precis byggt ett nytt gammalt. Det är illa. Men det är en fin gammal tradition i Västerås. Det blir ofta lite fel.

NL

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare