Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det du beskriver är helt oacceptabelt

Svar på Erik Lindbergs insändare i VLT den 24 juli, "Risk att äldre lider i onödan".

Det du beskriver är helt oacceptabelt. Ingen ska behöva lida inom stadens äldreomsorg. Jag upprepar att kommunala som privata utförare ska behandlas lika. Det är riktigt som du skriver att privata utförare som inte sköter sig kan stoppas, vilket också skett vid några tillfällen. Vad gäller egenregin är det ytterst äldrenämndens ansvar att se till att hemvårdsuppdraget sköts på ett bra sätt. Om orsaken till misskötsel är olämpliga chefer ska de bytas ut.

Du tar också upp ett problem, som vi kallar tystnadskultur, där medarbetare förväntas av lojalitet mot sin arbetsgivare hålla inne med kritik mot missförhållanden. Detta är ett jätteproblem.

Jag föreslår att om du får kännedom om tystnadskultur eller andra missförhållanden, kontakta Västerås stads äldreombudsman eller någon direkt i äldrekommissionen. Du kan också kontakta mig. Kontaktuppgifter får du genom stadens växel 021-39 00 00.

Bengt-Åke Nilsson (L)

ordförande äldrenämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare